Jeg er lærer og mor til en ordblind dreng

Christina Qvist underviser ordblinde

Min søn er ordblind

Min søn er ordblind. Vi opdagede det tidligt, da vi igennem 0.klasse og starten af 1.klasse kunne se, at han ikke var interesseret i bogstaver og heller ikke rigtig lurede det her med at sætte bogstaver og lyd sammen.

Han blev testet og var ordblind - det er han stadig, det er man nemlig hele livet. Man vokser ikke fra det, men man kan lære at leve med sin ordblindhed og oven i købet helt fint.

Vores søns historie er, ligesom så mange andres, en historie, hvor episoder med frustration, vrede og gråd i forbindelse med lektielæsning fylder, og både min søn, min mand og jeg har tit følt os “fanget i en ond cirkel”. Vi vidste, at der skulle noget andet og noget mere til, og at han skulle have andre arbejdsmetoder ift. sin ordblindhed, så han kunne få fornemmelsen af at kunne selv. Vi valgte tapping til vores søn, som er en anerkendt teknik,der indeholder det, som vi søgte  

Tapping

Vores søn fik på sit første kursus i tapping fornemmelsen af selv at kunne og muligheden for at være sammen med andre ordblinde børn, hvilket betød alverden for ham.

Der er ikke noget “quick fix”, og det er stadig hårdt arbejde, men vores søn fik på kurset et arbejdsredskab, som kan hjælpe ham fremadrettet, og vi kan som forælder støtte ham i at benytte teknikken, så han over tid bliver mere sikker og mere selvhjulpen og i sidste ende mere selvstændig.

Hvad betyder det at dit barn er ordblind?

At være ordblind betyder, at dit barn har svært ved at forbinde bogstaver og lyd, og skal arbejde på en anden måde end sine klassekammerater. Det kan også godt tage lidt længere tid end klassekammeraterne, hvilket kan skabe frustration hos dit barn. Det gjorde det også for min søn, og jeg kender som forælder de frustrationer, der kan opstå, når vi læser lektier, og jeg ved, hvordan det kan ende i situationer med gråd og råben og smækkende døre. Jeg ved, hvor hårdt det er for både dit barn og dig, og jeg ved, hvor hjælpeløs du som forældre føler dig, når du står med dit ordblindt barn, som du gerne vil hjælpe men ikke er sikker på hvordan.

Lad mig hjælpe

Jeg ved, hvilke teknikker og metoder, der er brugbare, og jeg ved, hvordan du kan komme til at hjælpe dit barn. Jeg ved også, at jo hurtigere dit barn og du accepterer og forstår ordblindhed, jo bedre forudsætninger vil dit barn have for at arbejde koncentreret og fokuseret fremadrettet.

Fagligheden er i orden

Jeg er lærer, og jeg har siden 2001 arbejdet indenfor specialområdet, hvor jeg også har både testet og undervist ordblinde børn og unge. Jeg har gennem årene videreuddannet mig indenfor ordblindeundervisning, jeg har et PD-modul inden for læse- og skriftsprogsvanskeligheder, og jeg har erfaring i ordblindeundervisning. Jeg er jeg er ved at uddanne mig til psykoterapeut.